Новини

Смоленська трагедія: ПАРЄ заявила, що РФ має повернути Польщі уламки літака Качинського

Парламентська асамблея Ради Європи закликала Росію повернути Польщі уламки літака Ту-154М, що розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Як повідомляє "Польське радіо", представники парламентів Ради Європи на засіданні 12 жовтня в Страсбурзі ухвалили рапорт та резолюцію в цій справі.

Підготовка рапорту тривала понад чотири роки. У документі враховано оцінки експертів міжнародного права, які визнали, що, згідно з чиказькою конвенцією, уламки Ту-154М необхідно повернути Польщі.

Зазначено, що це має відбутися в тісній співпраці з польськими експертами, щоб уникнути руйнування потенційного доказового матеріалу.

Депутати також закликали Росію проявити повагу до місця катастрофи.

Резолюція включає одну поправку, не підтриману польськими парламентарями, що повернення уламків має супроводжуватися посередництвом між польською та російською сторонами.

На підставі 13 додатку Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, держава, у якій сталася аварія, повинна повернути уламки та інші доказові матеріали державі, у якій повітряне судно було зареєстроване, після завершення вивчення технічних причин катастрофи. Проте з січня 2011 року Росія відмовляється повертати уламки.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.