fbpx
Сьогодні
22:26 12 Жов 2018

Китове "сафарі": у Норвегії будують унікальний електрокатамаран для туристів

Електричний катамаран Brim Explorer, який влітку підкорюватиме водні простори Лофотенського архіпелагу, а взимку – возитиме туристів з Тромсе на китове "сафарі", збудують у Норвегії.

Планується, що катамаран здійснить свій перший рейс, взявши пасажирів на борт у порту Свольвер (Лофотенські острови), в серпні 2019 року, повідомляє ЦТС.

Зазначається, що судно вміщатиме 140 осіб. Повністю завантажений катамаран зможе працювати без підзаряджання акумуляторів упродовж 10 годин, рухаючись зі швидкістю 10 вузлів (близько 19 км/год). Батареї можна буде підзарядити за одну ніч майже в будь-якому порту Норвегії. Якщо буде потрібно пройти більшу відстань на більш високій швидкості, катамаран задіє дизельний двигун, що працює на біопаливі.

У судна будуть панорамні вікна, які дадуть пасажирам змогу ближче роздивитися дику природу узбережжя Північної Норвегії. Brim Explorer зможе наближатися до китів, не потривоживши їх шумом, який видають двигуни внутрішнього згоряння. Крім того, під час екскурсій команда судна використовуватиме гідрофони й підводні дрони, за допомогою яких туристи зможуть побачити й почути те, що приховано в товщі води.

Вже планується будівництво й другого електричного судна з поліпшеним дизайном, що використовуватиметься для тривалих експедицій за маршрутами, які будуть визначати самі туристи.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: