fbpx
Сьогодні
21:07 12 Жов 2018

Філарет: в Україні не може бути трьох православних церков

Через втрати своєї держави і незалежності українці втрачали і свою автокефалію.

На цьому наголосив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час відвідин будівництва храму святих Костянтина та Єлени у Тернополі, повідомляє Укрінформ.

«Через те, що ми втрачали державу і незалежність, ми втрачали і свою автокефалію. А сьогодні ми маємо державу, пройшли і проходимо випробування, важкі випробування війною, тисячами смертей кращих наших синів і дочок. І тим самим, ми засвідчили перед Богом, що ми достойні мати свою незалежну державу і право не свою, незалежну церкву», – константував святійший Патріарх.

Він також додав, що головне зараз – об'єднатися в одну українську православну церкву.

«Не може бути в Україні трьох православних церков. Має бути одна незалежна, автокефальна, самостійна, православна церква. Тепер наше завдання – об'єднатися в одну незалежну церкву. А ті, хто не хоче цього, повинні називатися Російською церквою в Україні, але при цьому мати такі ж права, які матиме Українська автокефальна православна церква» – сказав Патріарх Філарет.

В п'ятницю Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив настінні розписи пантеону святої праведної Анни в селі Лішня та відвідав собор Преображення Господнього у Кременці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: