fbpx
Сьогодні
14:42 11 Жов 2018

ЗМІ дізналися ім'я третього підозрюваного агента ГРУ у справі Скрипаля

У справі отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля є третій підозрюваний, також агент ГРУ.

Про це повідомляє російська "Фонтанка", яка провела розслідування.

Чеські ЗМІ заявили, що Сергій Скрипаль піддавався стеження російських спецслужб мінімум з 2014 року. За ним до Праги тоді вилітали Олександр Петров і Руслан Боширов, згодом звинувачені в замаху на вбивство в Солсбері.

"Прага і Солсбері пред'являють ще одного росіянина, про який Скотланд-Ярд напевно планує розповісти в наступній серії детектива", – пише видання.

За даними видання, мова йде про 45-річного Сергія Федотова. У січні-лютому 2014 року він здійснив подорож до Чехії одночасно з Олександром Петровим.

Федотов, Боширов і Петров тоді користувалися закордонними паспортами 64-ї серії з близькими номерами.

Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон – в березні 2016- го, березні 2017 го та березні 2018 го.

"Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня, як і Петров і Боширов, але іншим рейсом, а полетів 4-го, в день замаху, разом з ними", – зазначає видання.

Видання додає, що ця інформація була у Скотланд-Ярду з самого початку, але з якихось причин її було вирішено притримати.

"Про Боширова і Петрова було зручно розповісти в одному "файлі", так як вони разом зображені відеокамерами Солсбері і аеропорту Гетвік, а Федотов пересувався автономно", – висуває версію "Фонтанка".

На думку журналістів, Сергій Федотов ідеально підходить на роль третього підозрюваного. У Росії на нього немає оформленої нерухомості, транспорту і мобільних номерів, він відсутній в соціальних мережах і базах виконавчих проваджень.

Номер його чинного паспорта на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам Росії, які місцем своєї реєстрації вказували Хорошевське шосе, 76, – штаб-квартиру Головного управління Генштабу Міноборони.

"Очевидно, що про Федотова рано чи пізно оголосять офіційно, а приватні розслідувачі, за каноном Петрова – Боштрова, розкриють через публікації його справжні ім'я та біографію", – підсумували у ЗМІ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: