fbpx
Сьогодні
20:55 11 Жов 2018

Реакція на рішення Синоду: в РПЦ вирішили накласти на Варфоломія анафему

Прес-секретар глави Російської православної церкви Олександр Волков назвав "легалізацією розколу" історичне рішення Синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

"Це легалізація розколу. Константинополь своїми діями переходить червону межу і катастрофічно порушує єдність світового православ'я", – цитує його ТАСС.

За словами представника Української православної церкви Московського патріархату архієпископа Климента, єпархії Московського патріархату не мають наміру брати участь в об'єднанні українських церков.

Крім того, коментуючи рішення Константинопольського патріархату про зняття анафеми з предстоятеля УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія, Климент заявив, що патріарх Варфоломій сам повинен бути підданий анафемі.

"Він не має на це ніякого канонічного права. Думаю, що за такі дії на патріарха Варфоломія треба накласти анафему", – сказав він.

Рішення Синоду він назвав "нікчемним" і таким, що не має канонічної сили.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: