fbpx
Сьогодні
13:00 11 Жов 2018

NewsOne призначили перевірку через купівлю каналу соратником Медведчука

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години", щоб перевірити інформацію про структуру його власності.

Таке рішення щодо телеканалу "NewsOne" ухвалено 11 жовтня, повідомляє Нацрада.

Голова Національної ради зауважив, що з відкритих джерел стало відомо, що управління телеканалом було передано Андрію Портнову, а згодом він сам цей факт підтвердив в одному з інтерв'ю.

Відповідно до закону "Про телебачення і радіомовлення", телерадіоорганізація упродовж 30 днів після виникнення підстав для внесення змін до ліцензії має подати відповідну заяву до Національної ради.

Такими підставами як раз можуть бути зміна власників.

"Цей час минув, а жодних документів до Національної ради так і не надійшло", – наголошує Нацрада.

"Ми хочемо з'ясувати обставини, що відбулося, і діємо відповідно до чинного законодавства", – пояснив член Національної ради Сергій Костинський.

Як відомо, Верховна Рада пропонує запровадити обмежувальні заходи для каналів "NewsOne" та "112 Україна".

Наприкінці серпня стало відомо, що канал "NewsOne" переходить під управління Андрія Портнова, який колись був заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

На початку жовтня, після звернення парламенту до Ради національної безпеки й оборони з приводу введення санкцій, батько нардепа Євгенія Мураєва Володимир передав корпоративні права на телеканал "NewsOne" нардепу від "Опозиційного блоку" Тарасу Козаку.

Козак відомий тим, що є близьким соратником Віктора Медведчука.

А Портнов в свою чергу заявив після цього про розірвання договору щодо управління телеканалом "NewsOne".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: