fbpx
Сьогодні
12:22 11 Жов 2018

На сайті Ради з'явилася петиція за зниження ціни газу з доказами, що "Нафтогаз" обманює уряд

На сайті Верховної Ради з'явилася петиція за зменшення ціни газу для населення, на думку авторів чиновники НКРЕКП та "Нафтогазу" маніпулюють звітністю, аби майже вдвічі завищувати ціну палива.

Про це йдеться у петиції на сайті парламенту.

Так, згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 року № 410-р "Про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу в Україні на 2015 рік газ, видобутий в Україні становить 19,53 млрд м³, в тому числі ПАТ "Укргазвидобування"14709 млн м³.

"З незрозумілих підстав НКРЕКП для розрахунку ціни на газ до Порядку механізму формування роздрібних цін на газ для населення приймається обсяг газу 12,8 млрд м³.
Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України розподіл природного газу населенню 14 млн м³, в той час, як НКРЕКП посилається на обсяг газу 14,5 млрд м³, що не відповідає дійсності", – зазначають автори.

Далі, обсяги газу імпортного надходження в розпорядженні № 410-р від 14.04.2015 року складають 3, 372 млрд м³.

"В той же час НКРЕКП безпідставно, діючи за попередньою змовою з посадовими особами НАК "Нафтогаз України" до формули розрахунку ціни на газ вводить неіснуючий обсяг імпортного газу – 8,5 млрд м³, що практично вдвічі збільшило середньозважену ціну природного газу", – пояснюють автори петиції.

За їхніми, словами таким чином, посадові особи "Нафтогазу України" та НКРЕКП свідомо вводять в оману споживачів України та уряд.

"Звертаю увагу, що прогнозована ціна імпортного газу по даним НКРЕКП та НАК "Нафтогаз України" становить 270 доларів США за 1000м³, фактична – 248 доларів США за 1000м³. Наразі є всі підстави вважати, що посадові особи НАК "Нафтогаз України" та НКРЕКП, діючи за попередньою змовою сфальсифікували вартість газу для населення при затвердженні Постанови № 583 від 03.03.2015р.", – зазначається у повідомленні.

З огляду на вищевикладене, автори петиції просять винести на обговорення питання щодо відсутності підстав у Кабінету Міністрів України для збільшення ціни на газ а також розглянути питання щодо вчинення злочину посадовими особами НАК "Нафтогаз України" та НКРЕКП, а також прийняти рішення щодо зменшення цін на газ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: