fbpx
Сьогодні
21:26 10 Жов 2018

Подільсько-Воскресенський міст запрацює за 2 роки, - КМДА

Столична влада заявляє, що Подільсько-Воскресенський міст у Києві, який будують з 2003 року, запрацює уже через 2 роки.

Обіцянку добудувати міст дав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов у Facebook.

"Шостий автодорожній міст через р. Дніпро в Києві запрацює вже за два роки", – написав він.

За словами Симонова, відкриття автомобільного сполучення Подільсько-Воскресенським мостом дозволить побудувати лінію метро на найбільший житловий район Троєщина-Вигурівщина-Воскресенка та розвантажити Північний міст.

"На сьогодні на Подільсько-Воскресенському мосту ведуться роботи з монтажу в'язів на ділянці через р. Дніпро. Окрім цього, проведені роботи зі зварювання стиків арки, влаштовано дорожнє покриття з гусасфальту на естакаді на Трухановому острові та в урочищі Горбачиха, встановлено опори на Рибальському півострові та на дамбі Русанівських садів", – написав Симонов.

Шостий автодорожній міст через р. Дніпро в Києві запрацює вже за два рокиТранспортні зв'язки через р. Дніпро мають…

Posted by Sergey Symonov on Wednesday, October 10, 2018

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко повідомив, що проектна пропускна спроможність моста – 60 тисяч авто на добу.

"За умови належного фінансування нам потрібно приблизно 2 роки, щоб запустити міст. А потім можна буде говорити вже і про будівництво метро. Ми повинні цей проект реалізувати", – заявив мер столиці.

Кличко нагадав, що Подільсько-Воскресенський міст будують з 2003-ого року. За всі роки на міст витратили близько 5 мільярдів гривень бюджетних коштів. Для завершення будівництва потрібно ще 7 мільярдів гривень.

Кличко зазначив, що в планах на наступний рік – завершити роботи на основному перегоні, прибрати опори, які підтримують арочну конструкцію.

Також необхідно прибрати декілька незаконно побудованих дач, які заважають подальшому просуванню будівництва. Ці справи нині розглядаються у судах.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: