Новини

Оновлення Хрещатику: кияни обрали, які дерева висадити

Під час онлайн-опитування кияни обрали для висадки на Хрещатику платан гібридний, гіркокаштан червоноквітковий та вишню пташину Plena.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований, передає "Укрінформу".

За його словами, певний час, за підтримки "Київзеленбуду" і Folk Ukraine тривало опитування "Обери дерево для Хрещатика!".

"Ми оголосили опитування серед киян: якому ж саме дереву бути на Хрещатику, адже за експертними думками фахівців, екологів, на жаль, каштан, виходячи із кліматичних умов, із загазованості, із екологічної ситуації, яка є в центральній частині міста Києва, часто хворіє і не дуже добре себе почуває в центральній частині міста", – розповів Мальований.

Він зазначив, що за результатами опитування, найбільшу кількість голосів обрали три дерева це: гіркокаштан червоноквітковий – декоративний каштан, платан гібридний і вишня пташина Plena.

"Близько 3 тисяч киян проголосували за гіркокаштан і платан та трохи менше за вишню", – зауважив чиновник.

Мальований додав, що одним із переможців опитування серед киян є гіркокаштан, "адже кияни звикли до каштану і вважають його символом міста".

"На жаль, ми бачимо, що каштан і гіркокаштан на сьогодні в наших кліматичних умовах, в умовах урбанізованого міста, у зв'язку з температурним режимом, з наявністю шкідників не дуже добре себе почуває. Можна констатувати, що каштан на сьогодні в Києві часто хворіє і швидко помирає", – сказав він.

При цьому начальник управління екології наголосив, що міській владі важлива думка киян, експертів, дендрологів, щодо того, які дерева можуть довго жити на Хрещатику та яку систему поливу і лікування застосувати, виходячи з реалій Києва.

Водночас він зауважив, що наразі питання щодо вибору дерев та посадки на головній вулиці міста ще не прийняте, бо йдуть консультації з експертами та громадськістю.

"Зрештою, коли ми зможемо мати конкретне рішення, будуть проведені процедури бюджетування, закупівлі посадкового матеріалу і тільки після цього ми приступимо до реалізації заміни посадкового матеріалу чи проекту лікування дерев на Хрещатику", – розповів Мальований.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.