fbpx
Сьогодні
17:54 10 Жов 2018

Оновлення Хрещатику: кияни обрали, які дерева висадити

Під час онлайн-опитування кияни обрали для висадки на Хрещатику платан гібридний, гіркокаштан червоноквітковий та вишню пташину Plena.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований, передає "Укрінформу".

За його словами, певний час, за підтримки "Київзеленбуду" і Folk Ukraine тривало опитування "Обери дерево для Хрещатика!".

"Ми оголосили опитування серед киян: якому ж саме дереву бути на Хрещатику, адже за експертними думками фахівців, екологів, на жаль, каштан, виходячи із кліматичних умов, із загазованості, із екологічної ситуації, яка є в центральній частині міста Києва, часто хворіє і не дуже добре себе почуває в центральній частині міста", – розповів Мальований.

Він зазначив, що за результатами опитування, найбільшу кількість голосів обрали три дерева це: гіркокаштан червоноквітковий – декоративний каштан, платан гібридний і вишня пташина Plena.

"Близько 3 тисяч киян проголосували за гіркокаштан і платан та трохи менше за вишню", – зауважив чиновник.

Мальований додав, що одним із переможців опитування серед киян є гіркокаштан, "адже кияни звикли до каштану і вважають його символом міста".

"На жаль, ми бачимо, що каштан і гіркокаштан на сьогодні в наших кліматичних умовах, в умовах урбанізованого міста, у зв'язку з температурним режимом, з наявністю шкідників не дуже добре себе почуває. Можна констатувати, що каштан на сьогодні в Києві часто хворіє і швидко помирає", – сказав він.

При цьому начальник управління екології наголосив, що міській владі важлива думка киян, експертів, дендрологів, щодо того, які дерева можуть довго жити на Хрещатику та яку систему поливу і лікування застосувати, виходячи з реалій Києва.

Водночас він зауважив, що наразі питання щодо вибору дерев та посадки на головній вулиці міста ще не прийняте, бо йдуть консультації з експертами та громадськістю.

"Зрештою, коли ми зможемо мати конкретне рішення, будуть проведені процедури бюджетування, закупівлі посадкового матеріалу і тільки після цього ми приступимо до реалізації заміни посадкового матеріалу чи проекту лікування дерев на Хрещатику", – розповів Мальований.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: