fbpx
Сьогодні
13:37 10 Жов 2018

На арсеналі в Ічні було 69,5 тисяч тонн боєприпасів, понад половина придатні до використання, - Полторак

На арсеналі під Ічнею було 69,5 тисяч тонн боєприпасів, причому 43 тисяч з них були придатні до використання.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час засідання уряду, передає Рубрика.

"На момент події на сховищі знаходилось 69,5 тисячі тонн боєприпасів, із них придатних до застосування – 43 тисячі тонн", – розповів він.

За його словами, решта 18 тисяч тонн це були елементи боєприпасів і комплектуючих, а ще 8 тисяч це боєприпаси, які вже підлягали утилізації.

"За останні роки ми передислокували на інші місця, на інші бази й арсенали, де є можливість надійно зберігати, виходячи з наших можливостей, 56 тисяч тонн боєприпасів. Це приблизно півтори тисячі вагонів, 50 складів, і це враховуючи те, що у нас дуже обмежені можливості щодо завантаження, розвантаження, тому що техніки спеціальної, на жаль, 27 років не закуповувалося", – додав Полторак.

Зазначимо, 9 жовтня над ранок на 6-му арсеналі, що знаходиться в районі населеного пункту Ічня Чернігівщини, стався вибух на технічній території.

Згодом стало відомо, що з населеного пункту Ічня та районів, які знаходяться у зоні ураження, евакуювали понад 10 тисяч людей. Також було заборонено рух низкою доріг.

Представники СБУ не виключають, що вибух боєприпасів на 6-му арсеналі стався в результаті диверсії, адже підрив арсеналу стався у 4 різних місцях.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: