Новини

“Майже 100 млн пасажирів у рік”: в Польщі хочуть збудувати найбільший аеропорт Європи

Польща шукає інвесторів на будівництво найбільшого у Європі аеропорту, який обслуговуватиме до 100 млн людей щороку.

Про це пише DW.

Розпорядження про початок будівництва так званого "Центрального комунікаційного порту" вже підписав президент Польщі Анджей Дуда.

На першому етапі планується, що новий пересадочний аерохаб обслуговуватиме до 45 млн пасажирів на рік, однак їхня кількість буде зростати і в підсумку досягне 100 млн людей.

Якщо очікування польської влади виправдається, то нові повітряні ворота зможуть скласти конкуренцію таким гігантам, як лондонський Хітроу, паризький аеропорт імені Шарля де Голля і амстердамський аеропорт Схіпхол.

Новий аеропорт, який отримав неофіційну назву "Солідарність",  повинен відкритися в 2027 році

"Наша країна перебуває в точці перетину таких ключових маршрутів, як Лос-Анджелес – Тель-Авів, Відень – Токіо, Шанхай – Париж і Нью-Йорк-Тегеран", – наголошується в резолюції польського уряду, прийнятої в 2017 році.

Без нового аеропорту Польщі буде важко конкурувати з західноєвропейськими країнами на авіаційному ринку, говориться в документі.

Новий транспортний вузол буде знаходитися між Варшавою і містом Лодзь: до варшавського центрального вокзалу звідти можна буде доїхати на поїзді за 15 хвилин. Площа всього комплексу, що включає бізнес-парк і конгрес-центр, складе близько трьох тисяч гектарів.

Очікується, що аеропорт прийме своїх перших пасажирів в 2027 році.

"Це найбільший проект в новітній історії Польщі", – підкреслює уповноважений польського уряду у справах будівництва нового аеропорту Миколай Вільд.

При цьому передбачається, що з його введенням в експлуатацію буде закритий старий варшавський аеропорт імені Фредеріка Шопена.

За словами Вільда, новий аеропорт повинен стати "воротами з ЄС на схід". Вартість проекту складає 16,5 млрд євро.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Знай наших: 10-річний хлопчик з Трускавця став чемпіоном світу зі швидких шахів

У Албанії на чемпіонаті світу зі швидких шахів (рапіду) переміг 10-річний Олексій Наконечний з Трускавця.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україну візьмуть в НАТО тільки після перемоги, – Президент

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе стати членом Північноатлантичного Альянсу до перемоги… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Європі майже 47 дітей-біженців щодня зникають безвісти 

Понад 50 тисяч неповнолітніх біженців за останні три роки зникли безвісти після прибуття в Європу.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У розвідці Британії проаналізували наслідки атаки України на аеродром на Кубані

Атака українських безпілотників на російський військовий аеродром "Кущевська" на Кубані 27 квітня змусить російську федерацію… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Естонія поки не має плану репатріації українських громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ Естонії не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.