fbpx
Сьогодні
11:06 09 Жов 2018

В Росії завели дві кримінальні справи проти бійців ЗСУ

Головне слідче управління Росії завело два кримінальні провадження проти українських військових.

Про це повідомляє прес-центр Слідкому РФ.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено ще дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації)", – йдеться у повідомленні.

За версією росіян, 30 вересня 2018 року військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії України, за начебто прямим наказом Міноборони поцілили артилерією по цивільним на Донбасі в селі Старомихайлівка Мар'їнського району.

В результаті поранення отримала неповнолітня місцева мешканка.

"6 жовтня 2018 року українські військовослужбовці здійснили снайперський обстріл цивільних об'єктів в селищі шахти Трудовська Петровського району міста Донецька. Вогнепальні поранення отримав 55-річний мирний житель", – наводить інший приклад Слідком.

Як вважає слідство, тут має місце порушення протоколу про припинення застосування зброї на Донбасі та порушення Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

За цими двома "фактами" росіяни і порушили кримінальні провадження проти бійців ЗСУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: