fbpx
Сьогодні
14:30 09 Жов 2018

В омбудсмена перевіряють заяву про продовження Сенцовим голодування

Офіс уповноваженої з прав людини в Україні перевіряє заяви омбудсмена Ямало-Ненецького округу про те, що Олег Сенцов не припиняв голодування.

Про це Укрінформу заявили у прес-службі уповноваженого ВР з прав людини.

"Ми перевіряємо цю інформацію, як тільки ми отримаємо відомості – будемо робити офіційну заяву", – зазначили у прес-службі.

Раніше уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ Анатолій Сак заявив журналістам, що незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов не припиняв голодування і начебто жодної офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило.

Нагадаємо, що 6 жовтня український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Сенцов припинив голодування.

Через адвоката Олег Сенцов передав листа, в якому розповів про загрозу примусового годування. Годування мало початися в рамках "реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта", тому Сенцов змушений припинити голодування.

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: