fbpx
Сьогодні
10:47 09 Жов 2018

Суд арештував активістів, які привітали Путіна банером "довгих років в'язниці"

Дзержинський районний суд Санкт-Петербурга ухвалив арешт трьох опозиційних активістів, які привітали Володимира Путіна з днем народження побажанням "довгих років в'язниці".

Про це передає Радіо Свобода.

Активіст Андрій Граф отримав 15 діб адміністративного арешту, Влад Іванчо та Іван Рубцов – по 10 діб.

Четверта затримана, Світлана Уткіна, залишається в 78-му відділі поліції Санкт-Петербурга: її не можуть притягнути до адміністративної відповідальності без згоди прокурора міста, оскільки вона є членом дільничної виборчої комісії з правом вирішального голосу.

За даними ЗМІ, як мінімум один із заарештованих не мав відношення до акції – Андрій Граф просто проїжджав повз на самокаті, проте суд відмовився вивчати відеозапис його затримання і допитувати свідків.

У неділю, на день народження Путіна, кілька опозиційних активістів також були затримані і в Москві.

Вони принесли до будівлі адміністрації президента карту Росії, на якій відзначили "досягнення" країни за роки правління Путіна. Серед головних з них, на думку активістів, 4-е місце в світі за кількістю самогубств, 20 мільйонів людей, які перебувають за межею бідності, і 77% випускників вузів, які хочуть виїхати з Росії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: