fbpx
Сьогодні
10:06 09 Жов 2018

НАБУ скерувало до суду матеріали з "бурштинової справи" проти 2-х нардепів

НАБУ відправило до суду матеріали справи щодо корупції у видобутку бурштину проти низки нардепів та їхніх спільників.

Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

Обвинувальний акт стосовно ймовірних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів України, скерували до Голосіївського районного суду для розгляду по суті.

І хоча НАБУ не називає прізвищ обвинувачених, бюро подає їхні посади у комітетах Ради за якими можна зрозуміти що мова йде про Бориса Розенблата та Максима Полякова.

Їм інкримінується ч.4 ст.368, ч.2 ст.369-2 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".

Крім того, у справі проходяться помічник-консультант нардепа, який, за даними слідства, виконував роль пособника та представник міжфракційного об'єднання Верховної Ради України "Депутатський контроль" і його спільники.

Слідство встановило щонайменше 5 епізодів злочинної діяльності, в результаті якої підозрювані отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США.

Ці кошти отримано підозрюваними для забезпечення підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: