fbpx
Сьогодні
21:46 08 Жов 2018

ЗМІ заявили, що в Google+ стався масштабний витік даних

Персональні дані сотень тисяч користувачів соцмережі Google+ могли опинитися в руках зловмисників, Google навесні не стала розкривати інформацію про витік через страх завдати шкоди своїй репутації.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Google тепер планує оголосити про масштабні заходи захисту персональних даних. За словами джерел, одним з таких заходів стане остаточне закриття Google+ для споживачів.

Програмний збій Google+ давав зовнішнім розробникам можливість доступу до конфіденційних даних профілів з 2015 року по березень 2018 року. Потім його виявили в ході внутрішнього розслідування і ліквідували.

Як стверджують джерела, гендиректор Google Сундар Пичай був проінформований про те, що користувачів і регуляторів не проінформують про цю подію.

З внутрішніх документів Google випливає, що у компанії не було свідчень того, що сторонні розробники зловживали доступом до даних. Однак Google визнає, що зараз це неможливо перевірити. Під загрозою опинився широкий перелік персональних даних, включаючи повні імена, адреси електронної пошти, дати народження, фотографії профілю, місця проживання, рід діяльності і сімейний стан. У той же час в цей перелік не ввійшли номери телефонів і ряд інших даних.

Google припускає, що несанкціонований доступ до даних користувачів Google+ мали до 438 додатків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: