fbpx
Сьогодні
12:49 08 Жов 2018

Висланий з Будапешту дипломат уже в Україні, а угорський консул поїхав додому, - МЗС

Висланий Будапештом український дипломат уже повернувся до України, натомість угорський консул із Закарпаття повернувся до Угорщини.

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца, передає "Укрінформ".

"Угорський консул 6 жовтня залишив територію України і, відповідно, наш дипломат виїхав із Угорщини, як це було передбачено, протягом 72 годин, він уже в Україні", – сказала Беца.

Речник МЗС наголосила, що, на думку МЗС, відповідь угорської сторони є неадекватною і непропорційною, оскільки з Угорщини був висланий дипломат посольства, який виконував консульські функції.

"Ми з посольства нікого не висилали. Ми вислали з консульської установи у Береговому конкретну консульську особу, яка порушила законодавство України і Віденську конвенцію про консульські зносини, а з нашого боку під удар потрапила людина, еквівалентна за посадою, але не за статусом", – пояснила Беца.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

Після цього Україна вислала угорського консула, а Будапешт в свою чергу видворив українського дипломата з посольства. Їм дали 72 години, аби покинути територію країн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: