fbpx
Сьогодні
09:18 08 Жов 2018

"Ви нам мігрантів не скинете": Італія погрожує закрити аеропорти для рейсів з Німеччини

Очільник МВС Італії Маттео Сальвіні пригрозив, що країна закриє свої аеропорти для рейсів з депортованими з Німеччини мігрантами.

Про це повідомляє Reuters.

"Якщо хтось у Берліні чи Брюсселі думає скинути сотні мігрантів в Італії за допомогою несанкціонованих чартерних рейсів, то їм слід знати, що тут немає і не буде доступного для них аеропорту" – заявив Сальвіні.

Раніше італійські ЗМІ повідомили, що німецьке агентство у справах біженців надіслало "десятки листів" мігрантам, порадивши їм запланований трансфер назад до Італії.

"Ми закриємо аеропорти, як закрили порти" – наголосив глава МВС Італії.

Як повідомляє Deutsche Welle, робітники аеропорту Мюнхена розповіли, що баварські чиновники планують першу масштабну депортацію до Італії найближчими днями. Йдеться про мігрантів, які прибули до Німеччини, однак були раніше зареєстровані в Італії. Депортованих мають супроводжувати правоохоронці.

При цьому офіційно баварське міністерство внутрішніх справ відмовилося коментувати ситуацію.

Нагадаємо, Німеччина нині докладає зусиль, щоб домовитися з країнами, через які до неї прибувають мігранти, щодо повернення цих мігрантів до країн, де вони зареєструвалися, зокрема йдеться про Грецію, Італію та Іспанію.

У той же час уряд Італії заявив про жорсткий курс щодо зупинення припливу мігрантів, зокрема відмовив у висадці у італійських портах врятованих у Середземному морі біженців.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: