fbpx
Сьогодні
16:34 08 Жов 2018

Вбивство журналістки у Болгарії: агентство ЄС оцінює, що робити зі справою, яку вона розслідувала

Управління ЄС із питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) минулого місяця почало розглядати звинувачення у зловживанні коштами ЄС у Болгарії.

Цю ж тему розслідувала жорстоко убита цими вихідними журналістка Вікторія Марінова, пише ЄП з посиланням на  Politico.

У суботу Вікторію Марінову згвалтували та вбили в північному болгарському місті Русе. Її останній телевізійний матеріал містив інформацію про роботу журналістів-розслідувачів, які вивчали ймовірну масштабну корупцію із коштами ЄС із залученням групи компаній.

Маринова планувала робочу поїздку, аби дізнатися більше про ці звинувачення.

У середині вересня двох журналістів, які працювали над розслідуванням, ненадовго затримувала місцева поліція.

"OLAF відомо про підозри щодо можливого зловживання коштів ЄС у Болгарії, які останніми тижнями висвітлювали журналісти", – заявив прес-секретар агентства у коментарі виданню.

"Як завжди, якщо OLAF встановить інформацію про потенційний розслідувальний інтерес, який може бути пов'язаний з шахрайством або порушеннями, пов'язаними з фондами ЄС, агентство оцінить цю інформацію відповідно до своїх процедур", – сказав спікер, додавши, що агентство оцінює, чи є ця інформація у його компетенії та чи є достатні докази.

"Тільки після такої початкової оцінки, яка зараз триває, OLAF вирішує, чи відкрити розслідування", – додав прес-секретар.

В ЄС у відповідь на вбивство журналістки заявили, що болгарська влада повинна негайно притягнути до відповідальності вбивць журналістки Вікторії Марінової.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: