fbpx
Сьогодні
20:07 08 Жов 2018

Суд Польщі засудив 7 українців за побиття поляків на кордоні

Суд польського Любліна засудив сімох громадян України за напад на групу польських журналістів під час акції протесту біля пункту пропуску Рава-Руська на українсько-польському кордоні.

Як повідомляє Dziennik Wschodni, у липні 2016 року автомобіль Peugeot польських телевізійників, які їхали до Львова, був заблокований українськими протестувальниками одразу ж після перетину кордону.

Учасники мітингу проти призупинення Польщею малого прикордонного руху з Україною не хотіли пропускати поляків та оточили автомобіль. Вони зламали дзеркала, двері та лобове скло, чим завдали збитків на 39 тис. злотих. За даними польської прокуратури, українці погрожували фізичною розправою та ображали поляків.

"Поляків треба вбивати… Повбиваємо поляків, на коліна, польська суко", – цитує сторона обвинувачення погрози українців під час інциденту.

Згідно з рішенням суду, українців визнали винними у приниженні та застосуванні насильства на ґрунті міжнаціональної ворожнечі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: