fbpx
Сьогодні
15:36 08 Жов 2018

Шулявський шляхопровід у Києві знесуть до кінця року

Шулявський шляхопровід мають намір знести вже у перші вихідні цього листопада, а потім звести новий на його місці.

Про це розповів головний інженер КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" Олександр Здольник, повідомляє "Вечірній Київ".

"Звичайно, в перші дні буде пекло на дорогах, але, сподіваємось, не довго. Зараз розставлятимуть дорожні знаки й нові світлофори для об'їзду транспортом будівельної зони. Переобладнали вже контактну мережу для тролейбусів. Машини поїдуть по вулицях Нестерова, Цедика, Гарматній та Виборзькій", – сказав він.

За словами Здольника, найближчими днями біля станції метро "Шулявська" також знесуть кіоски, які досі там стоять.

Тим часом будівельники переносять й розширюють зливову каналізацію, водогін, телефонні й електрокабелі.

"Все робиться з таким розрахунком, аби, на майбутнє був простір для якихось інших інженерно-транспортних рішень. Тобто, – з урахуванням футурології працюємо. Мережі почали перекладати так, щоби бути на 100% впевненими, що в будівельну пляму колись вміститься щось більше", – зазначив він.

Згідно з проектом, буде також знесено ливарний цех заводу "Більшовик".

Здольник підтвердив, що питання про знесення шляхопроводу повністю відпрацьоване, а документи – на виході.

"Неповний конюшинний листок" дворівневої розв'язки, яку ми будуємо, такий тому, аби не зачіпити вестибюль станції "Шулявська".  Місту краще все ж таки зберегти метрополітен. Тому на сьогодні, вирішено будувати за затвердженим проектом", – пояснює Здольник.

Таким чином, демонтувати міст будуть повністю: спочатку позбудуться від прогонових споруд, опор, а потім і від фундаменту. При цьому під час робіт проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежуватимуть рух по одній смузі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: