fbpx
Сьогодні
11:05 08 Жов 2018

Російські тюремники підтвердили, що хотіли примусово годувати Сенцова

Росіяни збиралися почати примусове годування Олега Сенцова, аби той не перетворився на "рослину".

Про це заявив заступник директора Федеральної служби покарань Росії Валерій Максименко, повідомляє видання "Известия".

За його словами, якби відмова від їжі продовжилась, то Сенцов міг стати не просто "овочем", а "рослиною". Примусове годування Сенцова він пояснив метою зберегти життя політв'язню.

"А погрози примусового харчування – ну як можна називати погрозою ознайомлення з курсом лікування хворого? В даному випадку Сенцову сказали, що за його життя і здоров'я будуть боротися і померти не дадуть. Інше було на його розсуд", – сказав Максименко.

Нагадаємо, Олег Сенцов у заполярній російській колонії оголосив голодування з 14 травня з вимогою звільнення Кремлем усіх українських політв'язнів.

7 серпня Сенцов написав, що не збирається припиняти голодування. Сестра Сенцова написала, що його стан катастрофічний і він близький до смерті.

5 жовтня Сенцов пояснив у листі чому припиняє голодування. За його словами, стан його здоров'я катастрофічний, а російські тюремники погрожували примусовим годуванням.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: