fbpx
Сьогодні
13:48 08 Жов 2018

Російські тролі вдають з себе геїв та фанів Гаррі Поттера для маніпуляцій молоддю, - The Times

Російські інтернет-тролі проводять у популярних британських соцмережах кампанію щодо розбрату серед підлітків та маніпуляції ними.

Про це повідомило британське видання The Times з посиланням на американських дослідників.

Російські фейкові акаунти позиціонують себе як прихильники Гаррі Поттера, аби втертися у середовище його фанатів та впливати на думку молоді.

Крім того, через один з фінансованих Кремлем Youtube-каналів тролі поширювали дезінформацію про отруєння в Солсбері.

Росія також спробувала викликати публічну паніку після терористичних атак в Лондоні та поширити дезінформацію про Brexit і незалежність Шотландії.

"Те, що вони роблять, – це політична війна в промислово розвинених масштабах, і вона спрямована на всю західну демократію", – прокоментував дії інтернет-тролів співробітник університету Клемсона в Південній Кароліні Даррен Лінвілл.

Зусилля тролів у соціальних мережах координуються Агентством інтернет-досліджень з Санкт-Петербурга, яке ймовірно фінансується "шеф-кухарем" Путіна Євгенієм Пригожиним, пише видання.

Один з акаунтів, створений за допомогою цього агентства, намагався звернутися до західних підлітків, позиціонуючи як гея.

Опубліковане на сторінці інтернет-троля повідомлення закликало школярів зривати уроки політичними протестами.

"Час від часу в класі необхідна невелика драма", – писав троль.

Інший фейковий обліковий запис нібито шанувальника Сільвії Платт змішував цитати з віршів поетеси, фотографії Емми Уотсон з постами з критикою американського втручання в Сирію, де Росія підтримує режим сирійського лідера Башара Асада.

Інші акаунти тролів намагалися привернути увагу молодих феміністок, активістів із захисту довкілля і прихильників мілітаризації в Європі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: