fbpx
Сьогодні
20:53 08 Жов 2018

Мурал, що "літає": у Рівному з'явиться унікальний стінопис

На одній із багатоповерхівок Рівного створять перший в Україні digital-мурал – з технологією доповненої реальності.

"Мурал з технологією доповненої реальності потрібен Рівному для розвитку туристичного потенціалу та привабливості. А також впровадження інновацій, цифрових технологій та діджиталізації у сфері культури і мистецтв, підтримки та розвитку і професійного зростання молодих митців. На цей час у жодному з міст України поки ще немає digital-мурала", – зазначив голова правління ГО "Платформа взаємодій "Простір", що виступила автором проекту, Олександр Ковальчук.

Малюнок під назвою "Літаюче місто" прикрасить стіну будинку на вул. Коновальця,7. Реалізовують проект за підтримки Українського культурного фонду.

Автори ескізу – творче об'єднання з Луцька. До складу команди входить четверо художників. У їхньому доробку – близько 150 робіт на стінах різної величини у багатьох містах України.

Паралельно з художніми роботами триває розроблення цифрової візуалізації малюнка. Цим займаються відомі IT-фахівці та мультиплікатори з Києва.

Крім нового мурала, буде оцифрований також уже створений – "Моє місто". Він з'явився влітку на будинку по вулиці Міцкевича, 9. Авторами роботи є рівненсько-львівський тандем River Cash і Taras Arm.

Більше про мурали у Рівному читайте в Навігатор по муралах: чарівне Рівне і область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: