fbpx
Сьогодні
14:44 07 Жов 2018

У Хмельницькому з'явилися "розумні зупинки" з електронним табло, підзарядкою для мобільних та Wi-Fi

У Хмельницькому з'явилися "розумні зупинки", де є електронне табло, підзарядки для мобільних і планшетів та безкоштовний Wi-Fi.

Інформація в режимі реального часу потрапляє на інформаційне табло завдяки GPS-навігації, вбудованій у транспортну систему міста. Такий підхід почав працювати ще три роки тому, втім GPS-трекер тоді було встановлено лише на 7-х маршрутах. Однак, тепер ним оснащені усі хмельницькі автобуси та тролейбуси.

"Хто це вигадав, то йому 12 балів", – коментують ноу-хау хмельничани.

При цьому жодної копійки на всі новації місто не витрачало.

"Всі зупинки були зроблені за кошти інвестора, який нам забезпечує GPS-навігацію громадського транспорту. За обслуговування GPS платять перевізники, а за обслуговування зупинок платитиме наше комунальне підприємство "Електротранс". Це невеликі гроші. Якщо брати електроенергію, то це 150 грн. на місяць – одна зупинка. І плюс прибирання", – говорить заступник міського голови Хмельницького, "свободівець" Андрій Бондаренко.

Поки що у місті чотири "розумні зупинки". Розташовані вони таким чином, що через них проходять практично всі маршрути, що за допомогою спеціальної програми дозволяє відстежувати рух транспорту як місцянам, так і диспетчерам управління транспорту. Якщо видно, що перевізник порушує графік руху чи маршрут, місто розриває з ним договір.

Окрім того, на кожній "розумній зупинці" є камера відеоспостереження, а скло на них має противандальні захисні властивості.

До кінця 2018 року у Хмельницькому облаштують ще дві "розумні зупинки".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: