fbpx
Сьогодні
16:23 07 Жов 2018

Еко-вибір: острів у Франції живитиметься лише енергією сонця

У Франції планують перевести острів Бель-Іль, розташований у Біскайській затоці біля узбережжя Бретані, на «сонячну» електроенергію.

Проект реалізує французький автовиробник Renault.

Протягом наступних двох років Groupe Renault розробить для острова інтелектуальну електричну екосистему, яка скоротить його вуглецевий слід і підвищить енергетичну незалежність. Зараз жителі Бель-Іль змушені покладатися на підводні кабелі або генератори для генерації електроенергії, як результат острів має один з найвищих у світі тарифів на електроенергію.

У проекті буде задіяно парк електричних транспортних засобів: хетчбеків Renault Zoe і фургонів Renault Kangoo Z. E., щоб допомогти мешканцям острова пересуватися за допомогою райдшерінг-сервісу. Електромобілі будуть заряджатися на станціях, які працюватимуть на встановлених на дахах місцевих будівель сонячних панелях. Дахові СЕС забезпечуватимуть електроенергією навчальні заклади для освітлення і тепла.

Автомобільні акумуляторні батареї, термін експлуатації яких завершився, можуть використовуватися для зберігання електроенергії для забезпечення живлення електричної мережі, тому Renault також встановить ряд батарей з вичерпаним терміном експлуатації для збору і зберігання відновлюваної енергії.

Реалізація «сонячного» проекту дозволить у майбутньому перетворити Бель-Іль у «розумний» острів. Отриманий досвід допоможе зрозуміти, як електромобілі, акумулятори та відновлювані джерела енергії можуть спільно працювати найбільш ефективним чином, щоб у кінцевому підсумку використовувати цей досвід для вирішення енергетичних проблем материка.

У лютому 2018 року Renault допоміг електрифікувати португальські острови Мадейру і Порту-Санту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: