fbpx
Сьогодні
08:53 06 Жов 2018

Ми не збираємося воювати з Угорщиною, але не могли не вислати угорського консула, - Клімкін

Глава МЗС України Павло Клімкін запевняє, що Київ не міг не вислати угорського консула, оскільки "він порушував на нашій території як міжнародне право, так і українські закони".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "UA:Харків".

Дипломат запевнив, що докладає зусиль, аби ситуація у відносинах між Києвом та Будапештом не вплинула на єдність країн ЄС у питанні збереження санкцій проти РФ.

"Я не тільки сподіваюся, а працюю над тим, щоб це не вплинуло. Ми не могли не вислати цього консула, оскільки він порушував на нашій території як міжнародне право, так і українські закони.

Але хочу чітко сказати для всіх: ми не збираємося воювати з Угорщиною, або з нашими угорцями, українськими громадянами", – наголосив Клімкін, відповідаючи на запитання, чи не вважає він, що ситуація з видачею угорських паспортів та висилкою консула Угорщини може негативно позначитися на єдності Європи у питанні санкцій проти РФ.

За словами міністра, дзеркальні дії Угорщини щодо висилки українського дипломата з Будапешта стали таким жестом, коли угорська влада не розглядала іншої опції.

"Я вважаю, що про це можна шкодувати, оскільки це за визначенням перекручена реакція.

Наші дипломати на території Угорщини не здійснюють ніяких протиправних дій ні в сенсі міжнародного права, ні в сенсі угорського законодавства", – заявив він.

Раніше стало відомо, що Міністерство закордонних справ Угорщини висилає з посольства у Будапешті українського дипломата Дмитра Керечанина.

У четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, що одного з консулів Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон грата.

У відповідь на це рішення Будапешт висилає першого секретаря українського посольства в Угорщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: