fbpx
Сьогодні
16:00 05 Жов 2018

В ОБСЄ незадоволені постановою Ради щодо санкцій проти "112 Україна" та NewsOne

ОБСЄ заявило, що постанова парламенту щодо санкцій проти телеканалів є наступом на свободу слова.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір наголосив, що свобода слова та медіа — це фундаментальні зобов'язання країн-учасників ОБСЄ, які слід поважати і виконувати.

"Будь-які обмеження цих свобод, зокрема у цілях національної безпеки чи боротьби з пропагандою, мають бути суворо обмежені у своїх масштабах і забезпечувати належні гарантії проти зловживань. Я глибоко стурбований будь-яким майбутнім рішенням про припинення чи ймовірне блокування ЗМІ в Україні" – заявив представник ОБСЄ.

Також Дезір нагадав, що найефективнішим механізмом боротьби з наслідками пропаганди є забезпечення відкритого, різноманітного та динамічного інформаційного простору.

За його словами, обмеження роботи ЗМІ без належних юридичних процедур "негативно вплине на вільний потік інформації і перешкоджатиме вираженню різноманіття поглядів".

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада України ухвалила постанову про звернення до Ради національної безпеки і оборони України щодо введення санкцій проти семи телеканалів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: