fbpx
Сьогодні
09:25 05 Жов 2018

РНБО обіцяє ввести санкції щодо власників NewsOne і "112 Україна"

Рада нацбезпеки і оборони оперативно розгляне питання щодо санкцій стосовно телеканалів "112 Україна" та NewsOne, як тільки отримає відповідну постанову парламенту.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє Укрінформ.

"Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання", – сказав Турчинов.

Він також наголосив, що український парламент, ухвалюючи цю постанову, діяв у межах своїх повноважень, а інформація, яку сьогодні обговорювала Верховна Рада і яка була покладена в основу документа, свідчить про те, що інформаційна агресія РФ проти України "є дуже актуальним питанням".

За словами Турчинова, санкції будуть застосовані щодо засновників цих двох телеканалів.

За його словами, у цих медіа достатньо складна прихована система власності, але "там, безумовно, є нерезиденти України, і тому тут немає обмежень щодо застосування санкцій".

Водночас він підкреслив, що закон також передбачає можливість застосування санкцій і до українських суб'єктів.

"Це терористична діяльність. Пропаганда тероризму є однією зі складових терористичної діяльності", – пояснив секретар РНБО.

Секретар РНБО наголосив, що рішення щодо цих телеканалів буде прийнято "відповідно до закону і Конституції України".

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 жовтня ухвалила постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо телеканалів "112 Україна" і NewsONЕ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: