fbpx
Сьогодні
08:52 04 Жов 2018

Агент ГРУ Чепіга причетний до ліквідації польового командира чеченців у Стамбулі, - ЗМІ

Полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, він же Руслан Боширов, був одним із ліквідаторів Абдулвахіда Едельгерієва – чеченського польового командира.

Про це повідомляє турецьке інформагентство Haber Turk.

Зазначається, що до ліквідації Едельгерієва у 2015 році була причетна група осіб – одного з них ідентифікували, як Чепігу, який брав учать у спецоперації ГРУ як "Андрій Шолхов".

Видання публікує фото з камер спостереження, на якому є "Андрій Шолхов" та Дмитро Бодров, які, ймовірно, використовували зброю.

Агентство, коментуючи наявні розбіжності у рисах обличчя на наданих фотографіях, припускає варіант легкої пластичної операції, яку зробили Чепізі перед або після спецоперації з ліквідації Едельгерієва.

"Після закінчення дипломатичної академії та декількох відряджень до Чечні Чепіга разом із дипломом, скоріш за все, отримав і свій головний напрямок місця дислокації, де буде задіяний його досвід, – це країни Азії і Сходу. А до місця дислокації він отримав і відповідну зовнішність шляхом пластичної операції",  – пише видання.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга.

1 жовтня колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

Нагадаємо колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля разом з дочкою отруїли в британському Солсбері 4 березня 2018 року.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни під назвою "Новічок".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: