fbpx
Сьогодні
15:55 03 Жов 2018

В Україні за 8 років мають зникнути інтернати, - уповноважений президента

До 2026 року в Україні можуть повністю зникнути інтернати у соціальної рамках реформи.

Про це повідомив у інтерв'ю UATV уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

За його словами, інтернати зберігаються в Україні ще з радянських часів, але в Європі активно відмовляються від такої системи.

"Україна, як і європейські країни, взяла курс на зменшення інтернатних установ, яких на сьогодні 750", – сказав Микола Кулеба.

Він зазначив, що в інтернатах нині проживає 106 тисяч дітей, із них лише 6 тисяч – сироти.

"Тобто, 100 тисяч дітей мають батьків, але ці батьки з різних причин влаштували дітей в інтернат для проживання та виховання дитини там", – наголосив Кулеба.

За його словами, реформа повинна відповісти на питання, що варто зробити, щоб діти залишалися в сім'ях, і які послуги потрібно надати з боку держави.

"Протягом цих 8 років ми повинні зрозуміти й розвинути послуги на рівні місцевих громад, щоб дитина не потрапляла в інтернат, а жила в родині. Ми повинні перейти від системи утримання дітей в інтернатах до системи надання підтримки в школі, за місцем проживання з боку соціальних служб", – сказав уповноважений президента.

За його словами, держава буде підтримувати сім'ї на достатньому рівні:шукатиме роботу для них, надаватиме харчування дітям у школі та даватиме соціального працівника.

"Або надаватиме іншу допомогу, якщо дитина з інвалідністю, можливо, реабілітаційні послуги або спеціальний клас. Можна зробити достатньо, щоб не дозволяти дітям жити в інтернатах", – сказав чиновник.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: