fbpx
Сьогодні
15:42 03 Жов 2018

РФ погрожує накласти вето в ООН на зміну назви Македонії, яка допоможе їй вступити в ЄС

Росія погрожує застосувати своє право вето в Раді безпеки ООН, щоб заборонити Македонії змінити свою назву на догоду Греції.

Про це пише EUobserver.

"Македонські виборці вирішили бойкотувати рішення", і Росія "як постійний член Ради безпеки ООН уважно стежить за подіями", – заявило Міністерство закордонних справ РФ.

На референдумі у Македонії понад 90% громадян, які прийшли на дільниці, підтримали зміну назви країни на Республіка Північна Македонія.

Однак, явка на референдумі була дуже низька – близько 37% з необхідних 50%, тому він був визнаний недійсним.

Загалом референдум має консультативний характер, і остаточне рішення про перейменування Македонії буде прийматися в парламенті країни.

На голосування було винесено наступне запитання: "Чи виступаєте ви за членство в Євросоюзі і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?".

У рамках підписаної угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО і ЄС.

Греків не влаштовує назва Республіка Македонія, оскільки, вона відповідає назві грецької області Македонія, тому від самого отримання Македонією незалежності у 1991 році Греція блокувала будь-які спроби євроатлантичної інтеграції колишньої республіки Югославії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: