fbpx
Сьогодні
11:11 03 Жов 2018

Полторака не запросили на зустріч міністрів НАТО через Угорщину, - ЗМІ

Міністр оборони України Степан Полторак не отримав запрошення на зустріч міністрів НАТО, яка проходить у Брюсселі 3-4 жовтня.

Про це розповів заступник глави місії України при НАТО з оборонних питань полковник Сергій Мукосій, передає Європейська правда.

"Міністр оборони звертався з листом до генерального секретаря НАТО. Цей лист був дуже позитивно прийнятий в штаб-квартирі і в приватному офісі генсека, про що нас поінформували (листом, – ред.). Це є свідченням того, що Україна не забула цей формат і вона розраховує на зустріч міністрів оборони. Це єдиний формат, коли міністри разом зустрічаються, іншого немає. Міністр оборони має можливість проводити двосторонні зустрічі, але так, щоб зустрітися разом, це було лише два роки тому", – сказав Мукосій.

Він зазначив, що генсек відповів на лист Полторака, і в листі були пояснення, чому українського міністра не запросили на зустріч, але не став розкривати подробиць.

"Там є пояснення, чому немає засідання, і сподівання на вирішення цієї ситуації в майбутньому. Але головне, що лист не залишився без відповіді", – зазначив Мукосій.

Проте, далі йдеться, що в НАТО не приховують розчарувань щодо ситуації з Угорщиною, яка була проти присутності українського міністра.

"Це є основний принцип Альянсу, тобто одна навіть маленька країна, може заблокувати колективне рішення, які ініціюються, навіть такими союзниками як США", – сказав Мукосій.

Нагадаємо, Сполучені Штати заявили, що закликатимуть Угорщину не блокувати зустріч високого рівня між Україною та НАТО через суперечку щодо закону про освіту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: