fbpx
Сьогодні
20:59 03 Жов 2018

Комітет Ради підтримав санкції проти "112 Україна", "NewsOne" і Медведчука

Народні депутати України підготували проект постанови Верховної Ради про необхідність звернення до Ради національної безпеки та оборони (РНБО) із проханням накласти санкції на телеканали "112" і "NewsOne" та лідера "Українського вибору" Віктора Медвечука за антидержавну діяльність.

Про це повідомив 3 жовтня нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм у Facebook.

Як пише видання theБабель, за це рішення проголосувало 9 із 12 членів комітету. Санкції передбачають низку обмежень, включно із позбавленням ліцензій каналів, забороною на використання радіочастот і блокуванням активів. У проекті постанови пропонують накласти санкції на пов'язані з телеканалом "112" компанії "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112 ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", а також на пов'язані з NewsOne "Новини 24 години".

"Крім кримінального переслідування, у держави є й інший інструмент негайного та ефективного реагування на потенційні загрози національній безпеці. Зокрема, санкції, які накладає Рада Національної безпеки та оборони. Так от, п'ята стаття закону "Про санкції" прямо вказує, що ініціювати і вносити на розгляд РНБО питання їх накладення можуть: президент України, Кабінет Міністрів, Служба Безпеки, Національний банк і Верховна рада України. Я – народний депутат, моя відповідальність – ініціювати це на рівні парламенту. Ми з колегами вже підготували відповідний проект постанови Верховної ради, з яким найближчим часом звернемося до РНБО із проханням розглянути питання накладення санкцій на Віктора Медведчука і пов'язаних із ним суб'єктів, а також на інші господарюючі суб'єкти, щодо яких звучать обвинувачення в антидержавній діяльності", – заявив Найєм.

Нардеп додав, що минулого тижня звернувся від імені парламенту до президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови СБУ Василя Грицака із проханням відреагувати на розслідування програми "Схеми" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший") про компанії дружини Медведчука Оксани Марченко.

"Єдиний, хто поки відреагував – Гройсман, який дав відповідні доручення своїм службам. А от СБУ та Адміністрація Президента мовчать", – зазначив Найєм.

После обещания аргументированно высказать свое мнение о кураторах NewsOne и 112 – Викторе Медведчуке и Андрее Портнове -…

Posted by Mustafa Nayyem on Wednesday, October 3, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: