fbpx
Сьогодні
18:16 02 Жов 2018

"Вибори" на Донбасі: у Мінську заявили, що Росія грубо порушує зобов'язання

Результати так званих позачергових виборів в ОРДЛО у разі їх проведення не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за результатами засідання в Мінську.

"Так звані позачергові вибори в ОРДЛО грубо порушують зобов'язання РФ як сторони Мінських домовленостей. Якщо вони будуть проведені, їхні результати не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою", – написала Оліфер.

Вона додала, що волевиявлення на Донбасі може відбутися лише згідно з Мінськими угодами – за українським законодавством, за участю українських політичних партій та ЗМІ, з дотриманням стандартів ОБСЄ, за моніторингу БДІПЛ, міжнародних спостерігачів.

Т.з. "позачергові вибори" в ОРДЛО грубо порушують зобов'язання РФ як сторони Мінських домовленостей. Якщо вони будуть…

Posted by Darka Olifer on Tuesday, October 2, 2018

"Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", – наголосила Оліфер.

Водночас вона констатувала, що сталої тиші на Донбасі немає, гинуть люди, руйнується інфраструктура і житлові будинки, а на території ОРДЛО і надалі перешкоджають роботі СММ ОБСЄ.

У цьому контексті Оліфер поінформувала, що впродовж шкільного перемир'я (29 серпня – 30 вересня 2018) українською стороною зафіксовано 789 обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО.

"Вогонь вівся переважно з БТР, БМП, СПГ, ПТРК, РПГ, АГС, використовувалися стрілецька зброя та снайпер. 80 разів використано зброю, заборонену Мінськими домовленостями – це артилерія калібром 152 мм, 120 мм та 80 мм міномети. З боку НЗФ ОРДЛО мали місце 8 обстрілів населених пунктів – Красногорівки, Водяного, Широкиного, Північного, Південного, Новолуганського, двічі за цей період стріляли по Майорську", – зазначила Оліфер.

Нагадаємо, що другий президент та представник України у Тристоронній контактній групі по Донбасу у Мінську Леонід Кучма подякував колегам за спільну роботу і підбив підсумки своєї діяльності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: