fbpx
Сьогодні
11:33 02 Жов 2018

США не будуть обмінювати російських злочинців на Сенцова, - ВВС

США не будуть навіть розглядати можливості обміну політв'язня Олега Сенцова на російських злочинців Ярошенка, Бута і Бутіной.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на співрозмовника в Держдепартаменті США.

"Будь-яка безглузда спроба Росії використовувати незаконне затримання громадянина України в якості бази для переговорів була б ще одним знаком того, що Росія з недостатнім повагою ставиться до прав людини, суверенітету України, і верховенству закону", – йдеться в заяві співрозмовника.

У Держдепі нагадали, що Росія незаконно ув'язнила українського режисера.

"Сенцов був заарештований в окупованому Росією українському регіоні Крим. Йому насильно дали російське громадянство, після чого російський суд засудив його до 20 років в'язниці", – йдеться в заяві Держдепартаменту.

Там додали, що висунуті проти Сенцова звинувачення в підготовці теракту є просто помстою за його позицію з приводу російської окупації Криму.

1 жовтня "Нова газета" опублікувала матеріал про те, що Росія і США ведуть переговори про обмін Сенцова на громадян Росії, засуджених в Америці: Віктора Бута і Костянтина Ярошенка та Марії Бутіної.

Російські чиновники цю версію не підтвердили. Представник МЗС Марія Захарова сказала, що "не в курсі" таких ініціатив. Прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков теж заявив, що йому не відомо про подібні плани.

Український режисер Олег Сенцов 141 день тримає голодування у виправній колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі. Він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в Росії.

Сенцов був затриманий в травні 2014 року в Сімферополі. Його звинуватили в підготовці теракту. За твердженням ФСБ, в ніч на 9 травня 2014 року він і ще кілька обвинувачених збиралися влаштувати вибухи біля меморіалу Вічного вогню та пам'ятника Леніну в Сімферополі. Їх також звинуватили в підпалі офісів відділень "Єдиної Росії" і "Російської громади Криму".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: