fbpx
Сьогодні
13:26 01 Жов 2018

У Раді зареєстрували законопроект, що прирівнює "русский мир" до нацизму та комунізму

У Верховній Раді України зареєстрували проект закону, який пропонує ідеологію "русского мира" прирівняти до нацизму і комунізму.

Відповідний законопроект №9139 був зареєстрований на сайті Верховної Ради.

"Російський світ" ("рускій мір") – форма націонал-соціалізму (нацизму), російська неоімперська геополітична, культурно-історична ідея міжнародного та міждержавного співтовариства, об'єднаного причетністю до Росії і прихильністю до російської мови та культури, під гаслами єднання та захисту носіїв російської мови та культури, православної віри, спільної історичної пам'яті та спільних поглядів на суспільний розвиток", – дає йому визначення проект закону.

Відповідно пояснюється, що пропаганда "русского мира" – це поширення інформації, спрямованої на виправдання злочинного характеру ідей російського світу.

Автори пропозиції зазначають, що проявами "русского мира" можуть бути заклики до сепаратизму, виправдання військової агресії проти України, поширення "загальноросійської ідеї" об'єднання українського, білоруського та російського народів у "триєдиний" народ, нав'язування ідеї про самодостатність російської або слов'янської цивілізації на противагу "західним" країнам, звеличення правителів РФ, поширення ідеології про виключний статус московської РПЦ як основи світового православ'я тощо.

Закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" пропонують доповнити уточнення про "русский мир", як форму нацизму.

"Російський світ" ("рускій мір") визнається в Україні формою націонал-соціалізму (нацизму), яка характеризується численними порушеннями національного та міжнародного законодавства, зокрема закликами щодо зміни адміністративно-територіального устрою України, приєднання окремих регіонів України до РФ (або виділення їх в окремі території з метою створення суверенної держави), що стало причиною початку у 2014 році на сході України військового конфлікту", – йдеться у проекті закону.

Наразі законопроект направлено на розгляд Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: