fbpx
Сьогодні
15:40 01 Жов 2018

Тисячі ветеранів "Ісламської держави" готують вторгнення в Таджикистан, - ЗМІ

Тисячі ветеранів війни в Сирії зі складу терористів "Ісламської держави" на чолі з відомим ватажком ісламістів Гулмуродом Халімовим готують вторгнення у Таджикистан.

Про це повідомляє місцеве видання Ахбор.

Афганські представники розвідки розповіли виданню, що вони мають інформацію про прибуття на територію країни полковника ісламістів Гулмурода Халімова, який прославився обороною Мосула від іракської армії, яку той фактично повністю знищив дуже обмеженими силами джихадистів.

Нині йде активна підготовка до вторгнення в Таджикистан, рідну країну Халімова.

"Відповідно до джерел, Гулмурод Халімов знаходиться тут з великою кількістю ісламістів і навіть місцеві афганські командири талібів підтримують його", – говорить джерело видання.

Так, бойовики активно залучають місцевих, таджиську діаспору та проводять розвідку регіону поблизу кордону Таджикистану, обираючи поле для бою.

Загальна чисельність елітних підрозділів "Ісламської держави" "Джейш аль-Осса", яка евакуювалася в Афганістан складає мінімум 4-6 тисяч людей.

Зазначається, що Афганістан стає свого роду майданчиком для подальшої агресії "Ісламської держави" в центральній Азії, після поразки в Сирії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: