fbpx
Сьогодні
21:53 01 Жов 2018

За бізнес-досвідом у Славутич: оголошено конкурс для мешканців Донецької області

Фото unsplash

Рух "Сильні громади" оголошує конкурс для підприємців, активістів та працівників місцевих органів влади із Донецької області на відбір кандидатів для поїздки у Славутич. Поїздка організовується для обміну досвідом у створенні сприятливого бізнес-клімату.

"Славутич – це мономісто, яке у 2000-х роках після зупинки містоутворюючого підприємства – Чорнобильської атомної електростанції втратило основний вектор економічного розвитку. Тому у Славутичі почали активно підтримувати розвиток малого і середнього бізнесу", – відзначають у "Сильних громадах".

Ще з 2000-х років у Славутичі були створені і активно працюють і Агенція регіонального розвитку і Фонд підтримки підприємництва. Минулого року створили раду підприємців при міському голові, є бізнес-омбудсмен. Тобто, багато інституційних речей, які ми готові показати і поділитися досвідом. Зараз за підтримки ЄС ми працюємо над створенням інноваційного індустріального бізнес-парку та нових інституцій підтримки бізнесу.

Юрій Фомічев, мер Славутича

Зазначається, що досвід Славутича є дуже актуальний для міст сходу України, які з початком війни втратили економічні зв'язки з Росією, а роль містоутворюючих підприємств зменшується. Тому містам потрібно шукати шляхи створення сприятливого середовища та інноваційні методи підтримки малого та середнього бізнесу.

На сьогодні дуже важлива підприємливість всього суспільства, а не залежність від одного великого кластеру. Потрібно включити багатьох людей в економічну діяльність, щоб вони народжували нові ідеї, смисли. Нові бізнеси мають формуватися знизу, від потреб суспільства, від креативності. А для цього потрібно створювати відповідні системи, коли місто є партнером людей і дозволяє їм розвиватися. Ми їдемо у Славутич для того, аби люди могли ознайомитися із прикладом, коли місто яке залежало від атомної електростанції, створило систему, яка обслуговує горизонтальні відносини. Для сходу України такий приклад є надзвичайно важливим.На сьогодні дуже важлива підприємливість всього суспільства, а не залежність від одного великого кластеру. Потрібно включити багатьох людей в економічну діяльність, щоб вони народжували нові ідеї, смисли. Нові бізнеси мають формуватися знизу, від потреб суспільства, від креативності. А для цього потрібно створювати відповідні системи, коли місто є партнером людей і дозволяє їм розвиватися. Ми їдемо у Славутич для того, аби люди могли ознайомитися із прикладом, коли місто яке залежало від атомної електростанції, створило систему, яка обслуговує горизонтальні відносини. Для сходу України такий приклад є надзвичайно важливим.

Буде відібрано до 10 ініціативних людей, які готові працювати над змінами для покращення інвестиційного клімату у своїх містах.

Витрати на проїзд, харчування та проживання відшкодовуються. Зареєструватися для участі в конкурсі можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: