fbpx
Сьогодні
16:28 01 Жов 2018

На "віолончеліста" Путіна з бюджету РФ витратять $100 млн

Фонд "Талант і успіх", один із засновників якого є музикант Сергій Ролдугін, отримає з бюджету Росії 6,35 млрд рублів в наступні 3 роки.

Про це повідомляє РБК з посиланням на проект держбюджету Росії.

"Загальні субсидії федерального бюджету фонду "Талант і успіх" у 2019 році плануються на рівні 2,09 млрд руб., у 2020 і 2021 роках – по 2,13 млрд руб., тобто всього 6,35 млрд руб. (приблизно 100 млн дол. – ред.)", – випливає з проекту федерального бюджету на 2019-2021 роки.

У попередні чотири роки фонд Ролдугіна отримав близько 5 мільярдів рублів (76 млн дол.) від держави і не менш як 15 мільярдів (230 млн дол.) – від спонсорів.

Організація була заснована 2014 року за ініціативи президента РФ Володимира Путіна. Засновником виступив освітній центр "Сиріус" у Сочі. Заявлена мета фонду – підтримка обдарованих дітей, що проявили здібності у галузі мистецтв, спорту і науки.

2016 року Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів, вивчивши так званий "Панамський архів", дійшов висновку, що близький друг Путіна віолончеліст Олег Ролдугін аж до 2015 року володів офшорними компаніями з оборотом у декілька мільярдів доларів.

Ролдугін був фактичним "гаманцем" Путіна. Так музикант виявився володарем аж 2 млрд доларів в офшорах.

Його фірми щодня здійснювали багатомільйонні угоди з російськими держкомпаніями, брали кредити в зарубіжному дочірньому банку ВТБ без забезпечення, а також отримували від російських бізнесменів кредити під низькі відсотки, при цьому борги фактично не поверталися.

Путін, коментуючи таку офшорну діяльність Ролдугіна, стверджував, що майже всі зароблені гроші музикант витратив на придбання музичних інструментів для російських держустанов.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: