fbpx
Сьогодні
22:38 01 Жов 2018

"Ми вас, активістів в землю будемо закопувати": Стерненко розповів, що Кива погрожував йому розправою

Одеський активіст Сергій Стерненко розповів, що екс-радник очільника МВС Ілля Кива погрожував йому розправою у присутності правоохоронців.

Про це Стерненко написав у своєму Facebook.

За словами активіста, це сталося вдень 1 жовтня у приміщенні Головного слідчого управління у Києві, де він ознайомлювався з матеріалами проваджень щодо двох нападів на нього.

Коли вже закінчував, приблизно о 16:45, відкрились двері, і в кабінет, де був я та двоє слідчих, увійшов Кива в супроводі невідомого мені чоловіка, імовірно співробітника МВС. З його поведінки було помітно, що зі слідчими вони знайомі, – зауважив Стерненко.

Як з'ясувалось, Кива прийшов на допит в якомусь кримінальному провадженні. За словами Стерненка, Кива провокував його запитаннями на кшталт, чи той "просто так напав на хлопця, який загинув", очевидно, маючи на увазі останній напад на одеського активіста.

"Я відповів, що з його логіки, мабуть, я сам себе бив битою, сам собі стріляв в потилицю, і мені не було чим зайнятись, я вирішив просто так в 20 метрах від свого під'їзду напасти на двох більших за мене чоловіків", – написав Стерненко.

У відповідь Кива сказав, що "якби прислали "правильних людей", то мене (Стерненка, – ред.) точно б вбили".

І додав "ви, активісти, нє даєте нікому жити. Ми вас, активістів в землю будемо закопувати", цитує Стерненко слова Киви.

Стерненко зауважив, що слідчі, які весь цей час були присутні в приміщенні не зробили Киві жодного зауваження.

«Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапивать» — Ілля Ківа. Сьогодні я був в ГСУ Нацполіції в Києві, в кабінеті 647,…

Posted by Сергій Стерненко on Monday, October 1, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: