fbpx
Сьогодні
16:54 30 Вер 2018

"Вкрали не тільки пенсії": у Росії пройшли мітинги проти влади

Фото 1rnd.ru

У неділю, 30 вересня, у декількох містах Росії пройшли мітинги проти підвищення пенсійного віку. Зокрема, узгоджені з владою акції пройшли в Ростовській, Оренбурзькій і Омській областях, а також в Удмуртії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У Ростові-на-Дону учасники акції тримали плакати з обвинувачувальними написами проти перших осіб держави – за те, що вони "вкрали не тільки пенсії", але й "свободу, мир, правду, гідність, честь", а також "майбутнє" у росіян.

Протестувальники також критикували особисто президента Росії Володимира Путіна. Так, один з присутніх вийшов із портретом Путіна, який супроводжувався написом: "Пенсіонер поховав Росію". Голову держави розкритикували за підвищення пенсійного віку, податків, а також цін на продукти, бензин і житлово-комунальні послуги. За даними Радіо Свобода, в акції брали участь близько 100 осіб.

В Оренбурзі жителі виступили не тільки проти пенсійної реформи, але й за проведення референдуму про те, щоб повернути прямі вибори голів міст і районів, повідомляє місцеве видання Ural56. Приводом для вимоги референдуму послужив арешт оренбурзького мера Євгена Арапова та його заступника, яких запідозрили в отриманні хабара. На захід прийшло від 100 до 300 осіб.

В Омську учасники мітингу, організованого партіями КПРФ і Яблуко, закликали владу відмовитися від пенсійної реформи, а також звинуватили обласний виборчком у небажанні реєструвати заявку на проведення референдуму з питання підвищення пенсійного віку. Акція виявилася нечисленною.

Як повідомляє Інтерфакс, організатори пов'язали це з тим, що демонстрацію довелося провести на околиці міста через відмову чиновників узгодити маніфестацію в центрі Омська.

У удмуртському місті Воткинськ організатори зажадали від чиновників відповісти "за брехню про підвищення пенсійного віку", повідомляє Ехо Москви.

27 вересня Держдума РФ прийняла в третьому і остаточному читанні закон про підвищення пенсійного віку в Росії. У початковій редакції реформа передбачала поступове підвищення пенсійного віку до 65 років для чоловіків і до 63 років для жінок. Пізніше депутати підтримали президентську поправку, згідно з якою для жінок вік виходу на пенсію підвищать до 60 років, а не до 63. Після внесення закону соціологи зареєстрували суттєве падіння рейтингу Володимира Путіна.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: