fbpx
Сьогодні
11:58 30 Вер 2018

У Косові виступили проти обміну територіями з Сербією

Десятки тисяч людей 29 вересня вийшли на вулиці столиці Косова Приштини на знак протесту проти можливого обміну територіями з Сербією.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Прибічники косовської партії "Самовизначення", відомої своїми "газовими атаками" в парламенті Косова, тримали плакати та національні прапори сусідньої Албанії на центральній столичній площі Скандербеґ, скандуючи "Жодних торгів територіями країни!".

Президент Косова Хашим Тачі заявляв про "корегування кордону", що мало б призвести до включення до складу Косова сербської долини Прешево, де переважає албанське за національністю населення.

Косовські та сербські чиновники обговорювали угоду, що має на меті визначити майбутнє територій, де зосереджені етнічні меншини, таких, як долина Прешево, з одного боку, та північ Косова, де живе багато сербів, із іншого.

  • У суботу, 29 вересня 2018 року, президент Сербії Александар Вучич привів армію Сербії в стан бойової готовності. З такою заявою Вучич виступив після того, як стало відомо, що 60 бійців спецназу Сил безпеки Косова нібито взяли під контроль об'єкти електростанції та водосховища в Газіводе на півночі Косова, яку населяють етнічні серби.
  • Озброєні косовари затримали 4 місцевих сербів – працівників Центру спорту та екології.
  • Пізніше з'явилася версія учорашніх подій від косоварів і різка реакція місцевих сербів, а також світлини з цієї події.
  • На кордоні з невизнаним Косовом серби спорудили барикади. Автомобільне сполучення було припинено.
Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: