fbpx
Сьогодні
22:10 30 Вер 2018

Шлях до НАТО: референдум у Македонії закінчився, однак явка занадто низька

Фото Reuters

У Македонії закрилися дільниці для голосування на референдумі про нову назву країни: ймовірно, його буде визнано таким, що не відбувся.

Для визнання референдуму необхідна участь принаймні 50% зареєстрованих виборців, а за даними щодо явки на час за півгодини до закриття дільниць, які оприлюднила Державна виборча комісія, участь у голосуванні взяли лише 34,74% виборців, пише "Радіо Свобода".

Референдум має статус консультативного. На голосування виносили питання: "Ви підтримуєте членство в ЄС і НАТО, приймаючи Договір між Республікою Македонією і Грецькою Республікою?". Договір передбачає зміну назви держави на Північну Македонію, після чого Греція обіцяє розблокувати вже давно підготований вступ країни в НАТО і переговори про її вступ до ЄС.

Щоб договір набув чинності, незалежно від результатів референдуму, парламент Македонії має внести зміну до Конституції країни про її назву принаймні двома третинами голосів законодавців.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: