Новини

На Чернігівщині створять сервісний центр для гелікоптерів Airbus

У Ніжині створять сервісний центр для французьких гелікоптерів Airbus Helicopters, перші чотири з яких підрозділи Міністерства внутрішніх справ отримають вже до кінця 2018 року.

Про це, під час робочої поїздки на Чернігівщину, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Тут, у Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для Служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені усіма видами спецтехніки, системами відеонагляду, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи: коли щось трапляється, що потребує концентрації, усі вертолітні сили МВС будуть направлені в одне місце. Так працюють жандармерія і поліцейські сили в усьому. Тут змінюється і специфіка нашої роботи. Ми переходимо у світ нових технологій", – написав міністр.

Міністр зазначив, що в цьому році на потреби підрозділів МВС надійдуть перші чотири французькі вертольоти. Три машини працюватимуть у підрозділах ДСНС – це гелікоптер H-225, обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще одна машина Н-225 надійде у авіапідрозділ Національної гвардії.

Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters на ніжинській авіабазі збудують оснащені чотири ангари.

Під час візиту, Арсен Аваков ознайомився з роботою Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, який несе бойове чергування з пошуково-рятувального забезпечення і протипожежного патрулювання.

В авіазагоні ДСНС планують розширити можливості: прискорити реагування на всі види пригод, а також посилити патрулювання вертольотами на базі аеродрому «Ніжин». Він же, за необхідністю, може базуватися і нести чергування на авіаційній точці в «Жулянах».

У ДСНС також сподіваються, що після розширення вертольотного парку рятувальники зможуть нести посилену службу і в Південному регіоні країни та виконувати пошукові операції на морі.

Для нових гелікоптерів уже почали готувати льотний склад, який навчатимуть у Франції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

На Донеччині війська рф скинули авіабомби на Нью-Йорк: 8-річна дівчинка в тяжкому стані

Російсько-окупаційні війська зранку 28 червня скинули авіаційні бомби на селище Нью-Йорк Донецької області. Унаслідок атаки… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Президентка Словенії прибула до Києва: зустрілася з Зеленським та вшанувала пам’ять полеглих воїнів

Зранку 28 червня до Києва прибула президентка Словенії Наташа Пірс Мусар. Очікується, що тут вона… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Фінляндія надає Україні новий пакет озброєння на €159 мільйонів

Влада Фінляндії передасть Україні 24-й пакет військової допомоги для відбиття російського вторгнення. Цього разу пакет… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Сервіс оренди електросамокатів Bolt запускається в містах Полтава та Запоріжжя: як працює це рішення

Cервіс оренди електросамокатів Bolt став доступним у ще двох містах України — Запоріжжі та Полтаві.… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Головний редактор “ШоТам” іде служити за контрактом

Головний редактор медіа "ШоТам" Сергій Колесніков анонсував, що обрав військову службу за контрактом та відправляється… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

В Одесі пролунав вибух: що відомо

У п'ятницю, 28 червня, в Одесі пролунав вибух. В Одеській області раніше була оголошена повітряна… Читати більше

Friday June 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.