fbpx
Сьогодні
08:47 30 Вер 2018

Хакерська атака на Facebook: зламано 50 млн акаунтів, Цукерберг втратив близько $2 млрд

Компанія Facebook заявляє, що «допустила хакерську атаку» на соцмережу, унаслідок якої було отримано доступ до особистих сторінок близько 50 мільйонів людей, ще близько 90 мільйонів радять вжити заходів щодо своєї безпеки.

Через вразливість системи безпеки Facebook хакери могли «перехоплювати записи користувачів і бачити їх найбільш особисту інформацію», пише The New York Times.

Проблема пов'язана з інструментом «переглянути як», який дозволяє бачити власні профілі від імені інших користувачів. Як стверджують у компанії, використовуючи цю функцію, хакери могли викрасти «токен доступу», який захищає облікові записи, а потім увійти у них, пояснили у Facebook.

Компанія каже, що знайшла помилку 25 вересня і лише зараз почала власне розслідування.

У Facebook сподіваються, що зможуть з'ясувати, як «була використана помилка і ким». Повідомляється, що Facebook проінформував правоохоронців і наразі помилка виправлена. Також Facebook повністю відключив функцію «переглянути як».

Засновник Facebook Марк Цукерберг за добу втратив 2 млрд доларів після заяви про атаку на соцмережу, повідомляє Bloomberg.

Акції компанії скоротились на 2,6 % до 164,46 долара США в Нью-Йорку. Таким чином акції Facebook від початку року вже подешевшали на 6,8%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: