fbpx
Сьогодні
16:51 29 Вер 2018

За кордоном на постійній основі працюють 3,2 млн українців. Рева назвав спосіб зменшення рівня трудової міграції

За кордоном на постійній основі працюють 3,2 мільйона громадян України.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева з посиланням на дані Держприкордонслужби, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"За даними Держприкордонслужби, за кордоном на постійній основі працюють 3 мільйони 200 тисяч чоловік, і це друга хвиля міграції – під час першої хвилі у 90-х роках ця цифра сягала показника в 7 мільйонів", – зазначив урядовець.

За його словами, єдиний дієвий спосіб збереження кваліфікованих кадрів є наближення рівня доходів населення до показників тих країн, у які сьогодні українці виїжджають на заробітки. Приміром, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19,2 тис. гривень на місяць

"Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово казав, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки, щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", – пояснив міністр.

Як він зазначив, зростанню доходів сприяє і ситуація на ринку праці – роботодавці не мають іншого виходу, як встановлювати конкурентний розмір зарплат своїм працівникам.

"За даними Держкомстату, рівень безробіття (за методикою розрахунку Міжнародної організації праці) почав знижуватись, а це вказує на те, що конкуренція на ринку праці знижується, і роботодавці, для того щоб утримати людей, піднімають їм зарплати – але біда в тому, що це потрібно було робити ще десять років назад, тоді би ми не отримали сьогоднішню ситуацію з відтоком кадрів. Тому уряд робить усе можливе зі свого боку, щоби стимулювати процес зростання доходів людей", – сказав Рева.

Він окремо зауважив про те, що збільшення зарплат не може спричиняти суттєвого впливу на інфляційні процеси за визначенням, оскільки таке збільшення є забезпеченим економічним ресурсом і впливати на рівень інфляції може лише опосередковано, через зростання рівня попиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: