fbpx
Сьогодні
22:33 29 Вер 2018

"Донецьк не перетвориться на Грозний, Україна – не Росія": Порошенко виключив військове звільнення Донбасу

Фото АПУ

Президент Петро Порошенко відкидає можливість військового звільнення Донбасу.

Про це він заявив під час виступу в Національній академії правових наук у Харкові в суботу, передає УП.

Президент сказав, що, за результатами соцопитувань, 11,5% українців виступають за військовий наступ на Донбас.

"Я думаю, що жоден український політик, в тому числі й я, ніколи не прийме рішення, щоб Донецьк був перетворений на Грозний часів першої й другої чеченських воєн. Путінський сценарій, яким він тішиться, нам не потрібен. І ми цього не допустимо", – сказав Порошенко.

"Коли Кремль винищував мирне населення ковровим бомбардуванням… Ми хочемо сказати, що й у цьому Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя. І я як президент ціную життя кожного українця. І точно, як в Росії, ми не будемо приносити це в жертву імперським амбіціям", – наголосив він.

За словами президента, військовий сценарій "загрожує повномасштабною війною з РФ по всьому периметру нашого кордону в умовах, коли нам потрібні ще роки для зміцнення армії".

Також Порошенко підкреслив, що не погодиться з варіантом "ізолювати окуповані території колючим дротом і забути про них на деякий час".

"Натомість я як президент і верховний головнокомандувач точно поділяю думку більш ніж 60% громадян України, які висловлюються виключно за політико-дипломатичне врегулювання. Це і є квінтесенцією моєї стратегії боротьби за мир і деокупацію", – сказав він.

Порошенко також заявив, що силові підрозділи зупинили підготовку великої кількості терористичних актів на території України.

"Підриви будівель судів, масові скупчення громадян…. Планувався підрив підприємств оборонного комплексу", – розповів він.

За словами президента, серед терактів, які готувалися в Україні, відсоток Харківської області складає більше 18%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: