fbpx
Сьогодні
11:22 28 Вер 2018

Вселенський патріархат пояснив, чому надасть Україні автокефалію

Вселенський патріархат каже, що ніколи не передавав Київську митрополію до канонічної території Московського патріархату.

Про це йдеться у 29-сторінковому документі, в якому наводяться дані з архівів, повідомляє радіо "Эхо Москвы".

В історичному дослідженні, що проводилося за підтримки освітнього фонду банку National Bank of Greece, відзначається, що право хіротонії було надане Москві "з фінансових причин", "з необхідності" і "носило тимчасовий характер".

Мова фактично йде про те, що Москва свого часу "купила" Київську метрополію.

"Таким чином, Вселенський патріарх має право і обов'язок проявляти материнську турботу про церкву України у кожному випадку, коли визнає необхідним", – йдеться у документі.

Як повідомлялося, 19 квітня Верховна Рада підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томоса про автокефалію.

Синод Вселенського патріархату в Константинополі вже розпочав процедуру, необхідну для надання автокефалії для нової української церкви. Засідання Синоду, на якому розглядатиметься це питання, заплановане на жовтень 2018 року.

У рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами у Києві архієпископа Даниїла Памфилійського із США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: